Az európai emberek három dolgot akarnak, békét, rendet és fejlődést. Amit a mostani brüsszeli elittől kapnak: az a háború, a migráció és a stagnálás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben.

Az európai gazdaság válságban van, a súlya csökken, a terrorveszély és a migráció állandósult. A szomszédunkban van egy háború, aminek a kitörését nem tudták megakadályozni, a kitörése után pedig nem tudták elszigetelni – mondta a Fidesz elnöke.
A külső rossz körülmények mellett ehhez a válsághoz a mostani brüsszeli elit hibás, rossz politikai döntései is hozzájárultak – mutatott rá Orbán Viktor. Összegzése szerint versenyképtelenné tették az európai gazdaságot, kereskedelmi háború szélén állunk a legfontosabb potenciális kereskedelmi partnereinkkel és elrontották a zöld átállást.
Ami most van Brüsszelben az nem zöld politika, hanem méregzöld – közölte a kormányfő: Hozzátette: ez a zöld politika megmérgez és nem meggyógyít bennünket. Ma több kőszenet használnak Európában, mint a zöld változás előtt és az árak sokkal magasabbak, mint korábban, ami tönkre teszi a gazdaságot – közölte Orbán Viktor.