Az orosz erőknek Donyeck és Kupjanszk környékén sikerült előrenyomulniuk, és mind itt, mind pedig a front más szakaszain több ukrán ellentámadást visszaverniük – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

Az orosz tábornok szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán a fronton összesen csaknem kilencszáz katonát vesztettek, a legtöbben közülük, mintegy 310-en a Donyeck környékén vívott harcokban estek el. Konasenkov a megsemmisített ukrán katonai létesítmények és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek között egy lőszert szállító vasúti szerelvényt a Dnyepropetrovszk megyei Mezsova állomásnál, egy lőszerraktárt, két drónirányító központot, egy vezetési- és megfigyelőpontot, három harckocsit, négy amerikai Stryker páncélozott személyszállító járművet (mindet a zaporizzsjai régióban), egy amerikai M109-es Paladin önjáró, valamint két amerikai M777-es és egy brit FH-70-es vontatott tarackot.
Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja a RIA Novosztyi hírügynökségnek az mondta, hogy az ukrán hadsereg Orehove térségében brit Challenger harckocsikat tervez bevetni. Korábban Rogov azt állította, hogy az ukrán fél Zaporizzsjában bevetette a 10. hadtest 82. ejtőernyős dandárját, amelyet a 2014-ben elcsatolt Krím remélt visszafoglalásához tartalékolt.
Az Ukrajnával határos orosz és az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok csütörtökön ukrán tüzérségi támadást. Belgorod megye légterében reggel egy ukrán csapásmérő drónt lőtt le az orosz légvédelem.
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy a Krasznojarszki területen őrizetbe vett két személyt, akik szerinte Zelenogorszkban kommunikációs állomásokat szándékoztak felrobbantani, hogy megakadályozzák az elektronikus katonai behívók elküldését. A gyanúsítottak az Oroszországban betiltott, a Szovjetunió Állampolgárai elnevezésű szervezet tagjai.