Egy autós ámokfutó ellen emeltek vádat Zalában

Vádat emeltek egy szombathelyi férfi ellen, aki autójával – kábítószer hatása alatt -száguldozott, majd menekült a rendőrök elől 2021 júliusában – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a 33 éves, büntetett előéletű férfi, akit korábban bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt már eltiltottak a vezetéstől, 2021. július 20-án kora délután ismét kábítószer hatása alatt vezette a városban személygépkocsiját, amelyben négy utast – köztük egy kiskorút – szállított.
A sofőr többször is szabálytalanul váltott sávot, a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a városon keresztül menekülni kezdett. Zalaegerszeget elhagyva Keszthely felé a 76-os úton, majd Zalaköszvényes külterületén haladt, mintegy óránkénti 130 kilométeres sebességgel, végül az autós üldözés után a rendőrök összehangolt akciójával sikerült őt megállítani.
A férfi a közlekedési szabályokat többszörösen és durván megsértő magatartásával öt autó vezetőjének és utasainak testi épségét tette ki közvetlen veszélynek – írták.
Az autó vezetője ellen járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat – olvasható a közleményben.