A kormány kiáll a szépkorúak érdekeiért és megvédi a juttatásaikat – mondta a miniszterelnök főtanácsadója szombaton a Facebook-oldalán.

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán megosztott videójában elmondta: a szomszédunkban már több mint egy éve dúl a háború és háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség, amely megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és biztosítja a rezsivédelmet.
Magyarország kormánya a nyugdíjasokkal kötött megállapodás értelmében háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását – hangsúlyozta.
A politikus szavai szerint a 2010 előtti baloldali kormányok a bajban nem segítették a nyugdíjasokat, hanem még nagyobb terhet róttak rájuk. Elvették a 13. havi nyugdíjat és egyszer sem fizettek nyugdíjprémiumot.
„Mi azonban kiállunk a szépkorúak érdekeiért és megvédjük a juttatásaikat. Az idősek most és 2024-ben is számíthatnak Orbán Viktorra és Magyarország kormányára” – fogalmazott a főtanácsadó.
A videóban Kusovszky Imréné, az Idősek Tanácsa tagja azt mondta: a nyugdíjasok is érzik, hogy háborús időket élünk és nehéz helyzetben vagyunk, ugyanakkor azt is érzik, hogy odafigyelnek rájuk és támogatják őket.