Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva nyolcaddöntőbe jutott a stuttgarti, 795 ezer euró (294 millió forint) összdíjazású füves pályás férfi tenisztornán.

A világranglista 83. helyezettje – aki a selejtezőből jutott főtáblára – a keddi nyitófordulóban a kanadai Denis Shapovalovval (29.) találkozott, pályafutása során harmadszor. Három éve az ausztrál nyílt bajnokságon a magyar játékos, tavaly Dubajban a rivális nyert.
Stuttgarti mérkőzésükön Fucsovicsnak hiába volt összesen három bréklehetősége Shapovalov első két szervajátékában, ezeket nem tudta kihasználni, és miután a kanadai 2:1-es vezetésénél elveszítette a saját adogatását, 44 perc után hátrányba került.
A második szett már a nyíregyházi teniszező szája íze szerint alakult, ugyanis amellett, hogy 3:2-es előnyben sikerült brékelnie, saját szervái után mindössze öt labdamenetet veszített, így bő fél óra alatt egyenlített.
A döntő felvonásban még magabiztosabban kezdett Fucsovics, aki 5:1-re elhúzott, de ekkor fogadóként három mérkőzéslabdát is kihasználatlanul hagyott. Ettől Shapovalov új lendületet kapott, 5:4-re felzárkózott, majd Fucsovics szervájánál 30-0-re vezetett, de a magyar játékos ezt követően összekapta magát és sorozatban négy szerzett ponttal lezárta a kereken kétórás összecsapást.
Fucsovics a csütörtöki nyolcaddöntőben a kínai Vu Ji-pinggel (64.) találkozik, aki a hosszú sérülése után ezen a viadalon visszatérő ausztrál Nick Kyrgiost búcsúztatta két szettben.

Eredmény, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Fucsovics Márton-Denis Shapovalov (kanadai) 3:6, 6:3, 6:4