Kövér László, az Országgyűlés elnöke táviratot küldött Jagdeep Dhankarnak, az India Köztársaság Parlamentje felsőházi elnökének és Om Birlának, a parlament alsóháza elnökének, amelyben részvétét fejezte ki az Orisza államban pénteken történt vasúti baleset miatt.

Az Országgyűlés sajtóirodája által az MTI-hez vasárnap eljuttatott táviratok szerint a házelnök a szomorú alkalomból a magyar Országgyűlés nevében fejezte ki szívből jövő együttérzését és őszinte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánt.
“A gyász ezen órájában gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjaikkal vannak” – írta az azonos szövegű táviratokban Kövér László.
Péntek este eddigi információk szerint legkevesebb 288 ember vesztette életét, miután egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orisza államban. Több mint 850 sérültet ápolnak, zajlanak a mentési munkálatok – közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton.