Zalaegerszegen a helyi járatú autóbuszokon is utazhatnak a jövő hónaptól az ország- és vármegyebérlettel rendelkezők – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a városi közgyűlés ülésén született döntésekről szóló tájékoztatóján – amelyen részt vett Nagy Bálint közlekedési államtitkár – elmondta: a megyei jogú városok és megyeszékhelyek közül Zalaegerszeg elsőként csatlakozik az ország- és vármegyebérletek kedvezményének rendszeréhez.
Felidézte, hogy a kormány május 1-jén vezette be az új bérleteket, a teljes árú, 30 napos vármegyebérletek 9450, az országbérletek 18 900 forintba kerülnek. A nappali és esti tagozatos tanulók, a hat évnél idősebb óvodások és a fogyatékkal élők 90 százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – vásárolhatják meg a kétfajta bérletet.
A zalai vármegyeszékhely közgyűlésének döntése alapján júliustól az ország- vagy vármegyebérlettel rendelkezők a zalaegerszegi helyi járatokon is utazhatnak ezeknek a birtokában – közölte.
Balaicz Zoltán arról is beszámolt, hogy június első napjaiban 11 új környezetkímélő, modern elektromos autóbusz áll forgalomba a városban. A zalaegerszegi járműflotta átlagéletkora ezzel öt évre csökken, a magyar városok között így az egyik legfiatalabb lesz a zalai autóbuszpark.