Magyarország összekötő kapocs kíván lenni a migrációt, a marxista-gender elképzelésrendszert és a gyerekek szexualizálását ellenző, a birodalmi külpolitizálásra és a háborúra nemet mondó konzervatív erők között – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs a héten Budapesten megrendezett kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC Hungary) értékelve azt mondta, a résztvevők között sokan gondolták azt, hogy a háborúskodás a világban a legtöbb esetben az imperialista, birodalmi külpolitikai gondolkodás következménye, és a háború eszkalálódásához vezető lépéseknek gátat kellene szabni, helyette a béketábort kellene megerősíteni a nyugati világban is.
Habár a nyugati világ megosztottabb a béke kérdésében, mint Magyarország, összességben a háborúpárti álláspont kisebbségben van a világon – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója.
Orbán Balázs kiemelte, a CPAC megmutatta, hogy Nyugat-Európában is vannak olyan komoly politikai erők, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mint Magyarország, és ezeket a különböző helyeken lévő, de hasonlóképpen gondolkodó erőket szeretné összehozni Magyarország.