Az elmúlt évtized informatikai eredményei bizonyítják, hogy a jövőbe érdemes fektetni – mondta Latorcai Csaba területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár a 32. Networkshop konferencia szerdai megnyitóján a veszprémi Pannon Egyetemen.

Kiemelte: az informatikai fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak ahhoz a kormányzati célkitűzéshez, hogy 2030-ra az uniós országok közül az öt legélhetőbb egyike Magyarország legyen.
Az államtitkár kitért arra, hogy Budapest után Veszprém vármegye a második az egy főre jutó k+f befektetések tekintetében.
Az idén a veszprémi Pannon Egyetem ad otthont a háromnapos 32. Networkshop konferenciának, amely a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények képviselőinek ad alkalmat az eszmecserére. Az új technológiákkal, új tartalmakkal a jövő digitális transzformációja felé mottóval zajló konferencia témái között szerepel egyebek mellett a felsőoktatás és köznevelés digitális transzformációja, a smart university és az adatmenedzsment általános kérdései.