A 26. mérkőzésén a 34. gólját szerezte a Bajnokok Ligájában Erling Haaland, a Manchester City támadója, aki a Bayern München 3-0-s legyőzéséből vette ki a részét a negyeddöntős párharc első felvonásán.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) összehasonlításképpen megjegyezte, hogy például az olaszok világbajnok legendája, Alessandro Del Piero, vagy az angol válogatott kapitánya, Harry Kane 26 találkozón jutott el a 20 gólos határig a BL-ben.
A 22 esztendős norvég támadó jelenleg holtversenyben a 23. a BL-örökranglistáján – Wayne Rooneyval, aki 85 meccset játszott a BL-ben.
A német sztárcsapat veresége több mint fél évtized óta a legnagyobb idegenbeli kudarc: legutóbb 2017. szeptember 27-én maradt alul a francia fővárosban szintén 3-0-ra a Paris Saint-Germainnel szemben a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ugyanez volt a végeredménye a Bayern 1971. március 10-i fellépésének is, amikor a bajor alakulat a Liverpool vendégeként veszített a Vásárvárosok Kupájában – írta az IFFHS, hozzáfűzve, hogy az európai sorozatok oda-visszavágós formátumában háromgólos hátrányból egyszer sem jutott tovább a müncheni gárda.
A Manchester City – minden sorozatot figyelembe véve 9 mérkőzésesre növelte győzelmi szériáját – a német riválisok elleni külön párharcát tekintve megtartotta otthoni tökéletes mérlegét a 2022/2023-as Bajnokok Ligájában: a Bayern előtt a Leipzigtől, Szoboszlai Dominikék Bundesliga-csapatától sem kaptak gólt, miközben hétszer is bevették a lipcseiek kapuját. A City spanyol vezetőedzője, Josep Guardiola trénerként eddigi mind a 12 hazai BL-mérkőzését megnyerte német riválisok ellen, ebből 8-at legalább háromgólnyi különbséggel.