Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét – jelentette ki Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Bátrak Ligája versenyének kiskunfélegyházi állomásán kedden.

Simicskó István, aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője is, a versenyt követő díjátadón azt hangsúlyozta, hogy a Bátrak Ligáját szervező Honvédelmi Sportszövetségnek egyebek mellett az a feladata és missziója, hogy a fiatalok egészséges, kitartó és felkészült felnőttekké váljanak.
Kiemelte még, hogy minden sporttevékenység egyfajta akaraterő tréning is és “az akaraterő fejlődésére a fiataloknak pedig különösen nagy szükségük van”.
A politikus szavai szerint a Bátrak Ligája állomásai lehetőséget teremtenek arra, hogy “a fiatalok találkozzanak, megküzdjenek egymással, sportoljanak, miközben segítik és bátorítják is egymást”, s a katonai jellegű akadályversenyek egyben csapatépítő tréningek is.
A tervek között szerepel egy országos döntő megszervezése is a térségi versenyek győzteseinek részvételével – tette hozzá.
Simicskó István hangsúlyozta: fontos a Magyar Honvédség segítése abban a toborzó munkában is, hogy legyen utánpótlás, “legyenek mindig lelkes fiatalok, akik vállalják a katonai hivatást, a haza védelmét” – mondta, hozzátéve, hogy a 2017-ben elindított Honvéd Kadét Programra kezdetben három középiskola jelentkezett, ma már azonban 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek.
A Bátrak Ligája egy országos versenysorozat 7. és 8. osztályos tanulók részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. A kiskunfélegyházi állomás a sorozat 36. versenye volt.
A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyéből érkező tíz általános iskolás csapat megmérettetésén végül a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumot képviselő diákok állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola együttese végzett, a harmadik helyezést pedig a bugaci Rigó József Általános Iskola csapata érte el.
A diákok a versenyek során minden alkalommal egy élményközpontú, mindenki számára teljesíthető, honvédelemhez köthető versenyen vehetnek részt. A feladatok sorában található egyebek mellett ergométeres evezés, vívás, blazepod, íjászat, lézerfegyveres lövészet, tájékozódási mátrix, autós szimulátor, távirányítós RC tank vezetés, tudáspróba és puzzle.