A BDPST Zrt. értékesítette Ausztriában két síszállodát tulajdonló és üzemeltető vállalatát – közölte a BDPST Group kedden az MTI-vel.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra.
A muraui sírégióban található 43 szobás Hotel Alpenblicket és a 91 szobás Relax Resort Hotel Kreischberget a Peter’s Consulting Kft. vásárolta meg, amely február 1-jével veszi át a szállodák üzemeltetését.
A két szálloda értékesítése a BDPST Group hosszú távú startégiájába illeszkedik, amelynek további lépése, hogy a tervek szerint az első negyedévben megjelenik a magyarországi szállodapiacon a cégcsoport egységes ernyőmárkája, a Botaniq Collection.
A közlemény emlékeztet arra, hogy a BDPST Groupnak több jelentős fővárosi hotelfejlesztése is folyamatban van, 2023-ban több hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. Átadják például a Hotel Dorothea épületegyüttesét, megnyílik a BOTANIQ Budai Klub is, és elkezdődhet a Gellért Szálló felújítása is.
A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető cégcsoport, amely befektetéseket menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, a pénzügyi szektorban és a logisztikai területén.