Kiemelkedő tevékenységéért belügyminiszteri elismerést kapott a halálos kimenetelű újbudai intézkedésben megsérült két rendőr – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön a police.hu oldalon.

Múlt csütörtökön a XI. kerületben egy férfi késsel támadt az intézkedő járőrökre, egyikük a kórházban meghalt. A rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, a harmadik pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. A helyszínről elmenekülni próbáló férfit az utcán láblövéssel állították meg a rendőrök. A belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki az elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.
Az ORFK tájékoztatása szerint Pintér Sándor belügyminiszter az újbudai intézkedés során tanúsított kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül jutalomban részesítette Kállai László főtörzszászlóst, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi rendőrkapitányságának körzeti megbízottját és Dobos László törzszászlóst, aki ugyanott szolgálatirányító parancsnok.
Az elismerést Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár adta át az országos és a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében.