A már értékesített terület későbbi bővítésére újabb önkormányzati területeket ad el Zalaegerszeg a német Metrans közúti-vasúti logisztikai központjának, a leendő M76-os gyorsforgalmi út építéséhez pedig az államnak ingyenesen ad át területeket a város – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) az előző napi közgyűlés döntéseit ismertetve felidézte: néhány hónapja tették le az alapkövét a 19 hektáros területen mintegy 30 milliárd forintból épülő logisztikai központnak, és a város által értékesített területért több mint 1,9 millió euró folyt be az önkormányzathoz. A továbbtervezéshez kapcsolódóan a német cég azonban jelezte, hogy újabb területre is igényt tart, és a közgyűlés egy 1,7 hektáros parcella csaknem 177 ezer euróért (több mint 63 millió forint) történő értékesítéséről határozott.
A polgármester beszélt arról is, hogy a leendő M76-os gyorsforgalmi út zalaegerszegi keleti és északi csomópontja közötti nyomvonal megépítéséhez az önkormányzat térítésmentesen biztosítja a területeket, hiszen a beruházás a város kiemelt érdeke. Kitért arra is, hogy néhány napja visszavonta a NIF Zrt. a Fenékpuszta és Zalaegerszeg közötti szakasz közbeszerzési kiírását, de jelezte, hogy ez csupán néhány hetes csúszást eredményez.
Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt egyeztetése során kiderült, hogy a pályázat visszavonására azért volt szükség, mert a leendő sztráda középső, „okosútként” épülő szakasza számos kérdést vetett fel az érdeklődő vállalkozók körében. Ennek pontosítása érdekében írják át a kiírást, amelyet várhatóan november elején hirdetnek ki újra – közölte Balaicz Zoltán.