Zalában működő olasz agrárcégeket vásárolt a magyar GVC Zrt.

Négy, eddig olasz tulajdonban lévő zalai agrárcéget vásárolt meg a George’s Venture Capital (GVC) Zrt., így mintegy négymilliárd forintnyi termelőkapacitás került magyar kézbe – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A száz százalékban magyar tulajdonú GVC Zrt. olasz magánszemélyek által birtokolt zalai agrárvállalkozásokat vásárolt meg, a Kampfl Kft.-t, a Taxbi Kft.-t, a ZÁG-Körte Kft.-t, valamint a Mikam Agro Kft.-t. A főként szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel, tejtermeléssel foglalkozó agrárcégek termelőkapacitásának együttes értéke mintegy négymilliárd forint.
A közlemény szerint a felvásárlással nemcsak a magyar nemzetgazdaság erősödik, hanem biztosítottá válik számos zalai család megélhetése a stabil munkahelyek teremtése és fenntartása révén.
Ezen felül a szintén a GVC Zrt. égisze alá tartozó, piacvezető étkeztetési szolgáltató Hungast még jobban lerövidítheti az ellátási láncokat azzal, hogy magyar alapanyagokból, magyar munkaerő hozzáadott értékével állít elő termékeket, amelyek a kisebb szállítási távolságokkal környezetvédelmi törekvéseket is szolgálnak – derül ki a közleményből.
A társaság honlapja szerint a George’s Venture Capital Zrt. a piacvezető étkeztetési szolgáltatóként működő Hungast mellett az agráriumban a Villgroup Csoport – amelynek vezető cége a Villány-Szársomlyó Kft., valamint a villányi Batthyány Pincészet -, továbbá az Oktogon Magántőke Alapkezelő Zrt. tulajdonosa.