Labdarúgó NB I – Fontos három pontot szerzett Zalaegerszegen a Honvéd

A Zalaegerszeg egygólos vereséget szenvedett a vendég Budapest Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

A kispestiek ezzel fontos három pontot szereztek a kiesés elkerülése szempontjából, ugyanis az utolsó előtti, azaz már búcsúzó pozícióban lévő Budafokkal szemben hatpontosra növelték az előnyüket.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
——————————–
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerző: Nagy D. (57.)
sárga lap: Szánthó (44.), Kálnoki-Kis (78.), Sankovic (94.), illetve Lovric (30.), Klemenz (75.), Mezghrani (84.), Bőle (94.)

ZTE FC:
——-
Demjén – Lesják, Kálnoki-Kis, Bobál, Bedi (Gergényi, 69.) – Favorov, Sankovic, Szánthó (Babati, a szünetben), Tajti (Koszta, 62.) – Könyves, Futács (Zimonyi, 69.)

Budapest Honvéd:
—————-
Tujvel – Mezghrani, Klemenz, Lovric, Aliji – Szendrei (Kesztyűs, 85.), Hidi (Bocskay, 72.), Zsótér, Nagy D. (Bőle, 85.) – Gazdag (Eppel, 90.), Balogh

A gól nélküli első félidőben ugyan a Honvéd birtokolta többet a labdát, de nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. A ZTE-nek Könyves révén egyetlen lehetősége volt 45 perc alatt.
A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a hazaiak, mégis a Honvéd szerzett vezetést egy szerencsésnek mondható találattal. Ezt követően a fővárosi együttes visszaállt és őrizte az eredményt, megpróbált gyors ellentámadásokkal veszélyeztetni. A vendégek az utolsó percekre teljesen beszorultak, de végül sikerült kihúzniuk kapott gól nélkül, így fontos három ponttal gazdagodtak.