Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy zalai férfi és nő ellen, akik egy-egy ügyfelüknek nem ritkán több százezer forint értékű kábítószert értékesítettek – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: a 38 éves misefai férfi és a 36 éves sármelléki nő a vádirat szerint 2019 elejétől szerzett be jelentős mennyiségben kábítószert – döntően marihuánát, amfetamint tartalmazó speedport, valamint ecstasy tablettákat -, amelyet úgy értékesítettek tovább, hogy ügyfeleikkel telefonon vagy sms-ben egyeztettek.
A vádirat hét pontban sorolja fel az egyes ügyfeleknek eladott kábítószerek fajtáját és mennyiségét, valamint az azokért kapott összegeket. A hetente vagy havonta visszatérő ügyfelek között volt olyan, akinek néhány tízezer forintért, de akadt, akinek összesen 500-600 ezer forint értékben adtak el különböző mennyiségű drogot.
Egy fiatal férfival abban is megállapodtak, hogy grammonként háromezer forintért értékesíti az általuk beszerzett kábítószert, és a pénzből 500 forintot megtarthat. A férfi egy alkalommal nem tudta kifizetni az értékesített áru mintegy 190 ezer forintos értékét, de miután a megbízója megfenyegette, az ingóságainak eladásából rendezte a tartozását.
A kábítószer-kereskedő páros Gyenesdiástól Körmendig számos településen, benzinkutakon vagy üzletek parkolóiban értékesített a tiltott szerekből, a vádirat szerint összesen legalább 1,6 millió forint értékben.
Amikor elfogták őket, a házkutatások során a rendőrök további jelentős – a törvényben meghatározott szint mintegy ötszörösét meghaladó – mennyiségű ecstasy tablettát és speedport, továbbá az adagoláshoz szükséges tasakokat és mérlegeket foglaltak le.