Az MTK Budapest egygólos győzelmet aratott a sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján, így Pintér Attila vezetőedző vereséggel tért vissza a hazaiak kispadjára.

A fővárosiak öt kör óta veretlenek, míg a matyóföldiek hét bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 0-1 (0-1)
——————————————
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Erdős
gólszerző: Ikenne-King (20.)
sárga lap: Vutov (33.), illetve Herrera (23.), Mijatovic (82.), Lencse (93.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
——————–
Szappanos – Farkas D., Pillár, Vadnai, Szeles – Cseri (Barczi, 82.), Karnyicki (Jurina, 63.), Berecz, Besirovic – Vutov (Martic, 63.), Nagy D.

MTK Budapest:
————-
Mijatovic – Ikenne-King, Nagy Zs., Fereira, Herrera – Palincsár (Biben, 89.), Cseke, Mezei – Prosser (Lencse, 83.), Miovski, Dimitrov (Kata, 68.)

Mindkét csapat agresszíven kezdett, de elsősorban a hazaiak veszélyeztettek, Vutov és Berecz próbálkozásánál is Mijatovicnak kellett hárítania. A vezetést mégis a fővárosiak szerezték meg a kapus Szappanos hibájából, aki Ikenne-King beadásnak szánt lövését nem védte ki a rövid saroknál. A gól után a Mezőkövesd nem tudott áthatolni az MTK védelmén, míg a vendégek gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, melyek bár veszélyesebbek voltak, de előnyüket nem sikerült növelniük.
A második játékrész kifejezetten alacsony színvonalú futball-lal kezdődött, mindkét csapat sokat hibázott, rengeteg volt a pontatlan passz. A Mezőkövesd később sem tudott újítani, sőt, az MTK szórványos letámadásai rendre problémát okoztak a hazaiaknak, akik így az ellenfél kapujáig se nagyon jutottak el. A kék-fehérek simán őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.