A bennmaradást kiharcoló játékosok közül csak három rendelkezik a következő szezonra is érvényes szerződéssel, ezzel együtt a keret egyben tartása a cél a Zalaegerszeg labdarúgócsapatánál.

    Sallói István sportigazgató az M1 aktuális csatornának azt mondta, tudatos döntés volt a vezetőség részéről az ilyen időtartamú szerződések kötése, ugyanis a tulajdonos nem szeretett volna hosszú távú elkötelezettséget vállalni, mert nem tudták, mit hoz a jövő.
    „Ez a metódus most nagy hátrány, mert a játékosaink kapósak és éhesek lettek, így nehéz egyben tartani a csapatot” – mondta Sallói.
    Hozzátette, legjobbjaikkal folyamatosan tárgyalnak, de egyelőre mindenki kivár, milyen lehetőségei lesznek.
    A sportigazgató kiemelte, nem a ZTE a leggazdagabb klub az OTP Bank Ligában, de amit megígérnek, azt meg is kapják a játékosok.
    „A fiatal, tehetségek labdarúgók mellett eddig is olyanokat alkalmaztunk, akik máshol nem kaptak bizalmat vagy lehetőséget. Bízunk abban, hogy akiknek ezt mi megadtuk, azoktól most vissza is kapunk” – utalt Sallói többek között a gólkirály Radó Andrásra, vagy az ugyancsak támadó Bobál Gergelyre.
    A sportvezető megemlítette, az együttest az élvonalban tartó Márton Gáborral is egyeztetnek a közös folytatásról, de neki is vannak más megkeresései.
    Az NB I következő idénye augusztus 15-én rajtol.