A házigazda Diósgyőr 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szerdai első mérkőzésén.

    A kiesés ellen küzdő vendégeknek ezzel megszakadt a hárommeccses győzelmi sorozatuk, de így is hat találkozó óta veretlenek a bajnokságban. 
    
    OTP Bank Liga, 28. forduló: 
Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-1 (0-0)
——————————
Diósgyőri Stadion, 2895 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Szépe (68., öngól), illetve Bolla (80.)
    sárga lap: Brkovic (35.), Sesztakov (72.), Korbély (83.), illetve Radó (61.), Bőle (82.)

    Diósgyőr:
    ——–
Danilovic – Sesztakov (Vági, 79.), Polgár, Brkovic, Memolla – Hasani (Korbély, 60.), Adukor (Márkvárt, 60.), Molnár G., Iszlai, Kiss T. (Cortes, 82.) – Ivanovszki (Tabakovic, 60.)

    ZTE FC:
    ——-
Demjén – Bobál D., Szépe, Katanec, Tamás K. (Mitrovic, 70.) – Lesjak (Bolla, 60.), Babati (Bobál G., 70.), Bedi, Ostrek (Bőle, 60.) – Ikoba (Radó, 60.)

    Mindkét fél részéről óvatos játékkal kezdődött, majd azzal is folytatódott a találkozó. Leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem, labdabirtoklási fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani és sokáig helyzetet sem nagyon láthatott a közönség. A első félidőben mindkét együttesnek mindössze egy-egy kaput eltaláló lövése akadt.
    A fordulás után sem változott sokat a játék képe, majd a 60. percben mindkét edző hármat-hármat cserélt. Ezután úgy tűnt, aktívabbá válik a ZTE, a vezetést azonban mégis a Diósgyőr szerezte meg: egy szögletet követően a menteni igyekvő vendég védő, Szépe védhetetlenül fejelt a saját kapujába.
    A gól felpörgette az iramot, a hazaiak szerették volna megduplázni előnyüket, a zalaegerszegiek pedig hajtottak az egyenlítésre, és ez össze is jött nekik. A hajrá is lendületes, izgalmas játékot hozott, mindkét együttes meg akarta szerezni a győzelmet, de több gól már nem született.