A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray úgy véli, a tenisz az utolsó sportágak között lesz, amelyek visszatérhetnek a normális kerékvágásba.

    A legutóbbi két olimpia egyéni győztese véleményét a koronavírus-járvány leküzdése érdekében bevezetett nemzetközi utazások leállításával és korlátozásával magyarázta. A skót játékos szerint a sportág jellegéből adódóan ez óriási problémát jelent, mivel a teniszezőknek folyamatosan utazniuk kell a világban.
    „Ha a francia nyílt bajnokságot vesszük példaként, akkor elmondhatjuk, hogy ugyan Európában javulóban van a helyzet, de több más helyen még nem így van. Mondjuk, ha Dél-Amerikában még szeptemberben is rosszul állnak a dolgok, és Franciaország nem engedi be onnan a játékosokat, akkor nélkülük kellene a versenyt megrendezni. Szerintem ezzel a torna veszítene” – nyilatkozta Murray a CNN-nek. Hozzátette, szerinte az egész világnak vissza kell térnie a szokott rendhez, mielőtt a tenisz is újraindulhat.
    A hosszú éveken át krónikus sérülésekkel küzdő és a visszavonulását fontolgató teniszező a rangsorban hátrébb álló, nehéz anyagi helyzetbe került játékosok helyzetéről is beszélt. Murray úgy véli, az első 60-70 helyezettnek nem jelent majd nagy gondot a leállás, a hátrébb rangsoroltakon viszont segíteni kell. Hosszú távon szerinte az lenne a megoldás, ha a sportágban forgó pénzdíjak igazságosabban lennének elosztva.
    „Nézzük a Grand Slam-viadalok pénzdíját. Nem is tudom pontosan, de a győztesnek körülbelül négymillió dollár jár. Ezt a pénzt jobban is lehetne használni, máshol elkölteni. Több járhatna a korábbi fordulókban és a selejtezőkben például, vagy kisebb versenyeken” – jegyezte meg Murray.