Tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk; a magyar kormány a veszélyhelyzet idején is dolgozik a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben kitűzött stratégiai célok eléréséért – hangoztatta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Föld napja alkalmából. 

     Cselekednünk kell! – erre hívja fel a figyelmet az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség megőrzésének tematikája köré szervezett Föld napja. Az eseményt világszerte éppen ötvenedszer ünneplik, de Magyarország is kerek évfordulóhoz ért, hiszen idén harmincadik alkalommal számít április 22-e a Föld napjának hazánkban – ismerteti az ITM az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 
    Boros Anita hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás mindenütt hatalmas kihívást jelent. Magyarország cselekvő részese e folyamatnak, hazánkban is számos kezdeményezés hívja fel a figyelmet a tudatos, környezetkímélő életmód lehetőségére, és arra, hogy közösen rengeteget tehetünk a természeti értékek megőrzéséért. 
    A magyar kormány az idén februárban bejelentett Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben határozta meg a legsürgetőbb, kiemelt stratégiai célokat e területen. Az intézkedések között első helyen szerepel az illegális hulladék felszámolása, az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltása is – fejtette ki Boros Anita. Az államtitkár hozzátette, hogy a szakemberek a jelenlegi veszélyhelyzetben is gőzerővel dolgoznak az akciótervben szereplő feladatok előkészítésén és megvalósításán.