Ukrajnában egy nap alatt négy új esettel, 73-ra nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma szombatra, az igazolt fertőzötteké pedig 308-cal 2511-re – közölte az egészségügyi minisztérium. A betegségből eddig 79-en gyógyultak fel. Napközben az ukrán határőrszolgálat jelezte, hogy jelentősen megnövekedett a Záhony-Csap közötti határátkelőnél.

    Viktor Ljasko egészségügyiminiszter-helyettes, országos tisztifőorvos szombati online sajtótájékoztatóján közölte, hogy már nincs az országban egyetlen megye sem, amelybe ne terjedt volna át a Covid-19. 
        Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester a Facebookon aggasztónak nevezte a fertőzöttségi helyzetet a fővárosban. Közölte, hogy egy nap alatt 48 új beteget regisztráltak – köztük 5 egészségügyi dolgozót -, és egy újabb haláleset történt. Kijevben 396 az igazolt fertőzött van, 24-en szorulnak kórházi kezelésre, eddig hatan haltak bele a betegségbe. A fővárosnál csak a délnyugat-ukrajnai Csernyihiv megyében van jelenleg több fertőzött (409 fő), eddig a legtöbb haláleset (17) a szintén a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében történt. 
    Napközben az ukrán határőrszolgálat jelezte, hogy jelentősen megnövekedett a Záhony-Csap közötti határátkelőnél hazatérni szándékozó ukránok száma. Az ukrán hatóság közleménye szerint ennek oka “a járványügyi helyzet, ami miatt az ukránok inkább hazatérnek, valamint a közelgő (ortodox) húsvéti ünnepek”, amely az idén április 19-re és 20-ra esik. Az Ukrajinszka Pravda hírportál – idézve a határőrszolgálat közleményét – arról tájékoztatott, hogy a beléptetés gyorsítása érdekében a határ ukrán oldalán megduplázták a szolgálatot teljesítők számát és kiegészítő útsávokat nyitottak meg a járművek számára, valamint a kárpátaljai kormányzósággal együttműködve 12 buszt indítottak el a gyalogosan érkezők átszállítására.     
        Az országos rendőrség szombaton közleményt adott ki, amelyben tisztázta, hogy kijárási tilalmat elrendelni az ukrán jogszabályok szerint csak rendkívüli állapot bevezetése mellett lehet. A jelenleg érvényben lévő veszélyhelyzet alatt hozott rendeletek pusztán ajánlásjellegűek – közölte a hatóság. Pénteken három nyugati régió, Kárpátalja, Voliny és Csernyivci megyékben olyan rendeletet hozott a helyi kormányzóság, amelyben maximálisan korlátozta az emberek mozgását, időszakosan megtiltotta a lakhely elhagyását a hétvégére,  szombat 13 órától hétfő 6 óráig. Olekszij Hetmanenko kárpátaljai kormányzó azt is közölte a mukachevo.net helyi hírportál szerint, hogy a rendelet megszegőit megbírságolják. 
        A Kijev megyei kormányzóság úgyszintén hasonló korlátozás bevezetését javasolta pénteken a helyi önkormányzatoknak. 
        A rendőrség emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a veszélyhelyzet alatt megengedett a tömegközlekedés, a vállalkozások és szervezetek működtetésének korlátozása. Eszerint bezárhatnak minden üzletet az említett hétvégi időszakra, ahogy Csernyivci megyében ezt a gyógyszertárak kivételével meg is tették.