Látványos szakaszához érkezett a zalaegerszegi Göcseji Múzeum neobarokk műemléképületének és kiállítótereinek teljes külső és belső felújítása.

    Az 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és 550 millió forint hazai forrásból megvalósuló beruházással a város meg tudja menteni építészeti örökségét, a műemléki környezettel pedig a zalai megyeszékhely turisztikai vonzerejét is növelni lehet – emelte ki a csütörtöki sajtóbejáráson Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere. Hozzátette, hogy a belvárosban több emblematikus épület is megújult. 
    A múzeum kiürített épületének pinceszintjén, földszintjén, az emeleten és a tetőtérben jelenleg a bontási és a felújítási munkák zajlanak. A rekonstrukció többek közt a pinceszint részleges átalakítását, a szigetelési munkákat, a belső átalakításokat és gépészeti munkákat, a homlokzat- és tetőfelújítást tartalmazzák – ismertette a részleteket. Jelezte, hogy a tervek szerint a kivitelezési munkák jövő év tavaszára fejeződnek be. 
    A veszélyhelyzetben néhány projektet át kellett ütemezni, de a TOP és a Modern Városok program keretében megvalósuló nagyberuházások tovább folytatódnak – hangsúlyozta Zalaegerszeg alpolgármestere. 
    Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) kiemelte: most a legfontosabb feladat a járvány elleni küzdelem, de a beruházások folytatására is szükség van, hogy a „megtermelt forintokból” forrást tudjanak biztosítani az egészségügynek.   
    Kostyál László múzeumigazgató-helyettes arról számolt be, hogy a Göcseji Múzeum épületében korszerű, interaktív várostörténeti kiállítás nyílik. Újra látogatható lesz Kisfaludi Strobl Zsigmond (1884-1975) kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész és Németh János Kossuth-díjas szobrász, keramikus állandó kiállítása, és új attrakció lesz a Fekete György belsőépítész életművét bemutató állandó kiállítás.     A múzeum épületét 1890-ben emelték: az eklektikus stílusú épületben takarékpénztár működött és elegáns bérlakásokat alakítottak ki. A kommunista diktatúra idején, az államosítás után 1950-től a városi tanács, ifjúsági klub, orvosi rendelők és napközis konyha működött az épületben. 1968-ban a városi tanács elköltözött, az építményt 1970-72 között Szerdahelyi Károly tervei alapján átalakították, és beköltözött a Göcseji Múzeum, amelynek első kiállítását 1973 szeptemberében nyitották meg.