Változtatásokat hajtott végre a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete (HFPA) a jövő évi Golden Globe amerikai filmes és tévés díj szabályain, a filmeknek más jelentkezési követelményeknek kell eleget tenniük – írta a variety.com.

    Mivel a koronavírus-világjárvány miatt zárva tartanak a mozik és vetítőtermek, a szervezet ideiglenesen felfüggesztette azt a szabályt, mely szerint a jelentkező film készítőinek az HFPA tagjai előtt vetítésen kell bemutatniuk alkotásukat egy Los Angeles-i intézményben, mely mind a szervezettől, mind az alkotóktól független.
    Az új szabály értelmében a forgalmazónak a megszokottnak megfelelően kell vetítési időpontot foglalnia az HFPA naptárában, majd erre az időpontra biztosítani kell a tagoknak egy vetítési linket vagy a film DVD-másolatát, hogy a szövetség tagjai otthonukba tekinthessék meg az alkotást.
    A filmek bemutatási szabályain is változtattak. Eddig azon filmek kerülhettek a versenybe, melyeket december 31-ig legalább hét napon át vetítettek moziban Los Angeles térségében, vagy megtekintésenkénti – vagyis nem előfizetés – díj ellenében elérhetővé tették őket. A változtatás szerint azok a filmek is jelöltek lehetnek, melyek mozipremierjének kezdetét Los Angelesben március 15. és április 30. közöttre tervezték.
    Az HFPA folyamatosan figyeli a járvány hatásait a filmiparra és ha szükséges, további változtatásokat hoz, vagy kiterjeszti az időbeli kereteket.