Újabb tájékoztató filmeket jelentet meg a kormány azzal a fő üzenettel, hogy a koronavírus-járvány miatt minimálisra kell csökkenteni a személyes találkozások számát – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebookra feltöltött videójában.

    A járvány eljutott abba a szakaszba, amikor minimálisra kell csökkenteni a személyes találkozások számát. Erre azért van szükség, mert a vírus gyorsan terjed, és „a legtöbb, amit tehetünk ellene, az az, hogy lelassítjuk” – mondta Dömötör Csaba.
    Ezért a kormány újabb tájékoztató filmeket jelentet meg a televíziókban és az interneten. Ezekben többek között az szerepel, hogy kerülni kell a nagyobb közösségeket, a társaságokat, és legalább egy-két méter távolságot kell tartani másoktól – közölte az államtitkár.
    Hangsúlyozta: lehetőség szerint a szűk családi találkozókon kívül minden mást halasszunk el. Azt is kérik az emberektől, hogy csak akkor hagyják el otthonukat, ha munkába mennek, bevásárolnak vagy másoknak segítenek.
    „Tudjuk, hogy ezek nehéz döntések és lemondással járnak, de csak így tudjuk elkerülni az egészségügyi rendszer túlterhelését. Ha meghozzuk ezeket a döntéseket, életeket menthetünk” – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.