A harmadik kalapba került a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa madridi döntőjének csütörtöki sorsolása előtt.

    A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a DK-rangsor 4. helyén álló belgák debreceni 3-2-es legyőzésével a magyarok egy helyet javítva a 23. helyre jöttek fel. Ez a rangsor főként a különböző helyosztók és zónák kiemeléséhez szükséges, és független a játékosok világranglista-helyezésétől.
    A fináléba jutott 18 válogatottat a nemzetközi szövetség (ITF) három kalapba osztotta, Köves Gábor kapitány együttese biztosan elkerüli majd csoportellenfélként a szintén a harmadik kalapba került Svédországot (14.), Ausztriát (15.), Csehországot (17.), Kolumbiát (18.) és Ecuadort (24.).
    Az első kalapban a címvédő Spanyolország (3.), a tavaly döntős Kanada (6.), a ranglistát vezető Franciaország, valamint Horvátország (2.), az Egyesült Államok (5.) és Szerbia (7.) szerepel, míg a második kalapban a németek (8.), az olaszok (9.), a britek (10.), az ausztrálok (11.), a kazahok (12.) és az oroszok (13.) vannak.
    A csütörtökön 17 órakor sorra kerülő sorsoláson a 18 együttest hat trióba osztják be. A magyar csapat mindkét kalapból kap ellenfelet, melyek közül legalább az egyiket le kell győznie ahhoz, hogy továbbjusson a nyolc közé csoportelsőként vagy a két legjobb második egyikeként.
    A döntő résztvevői közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezik, hozzájuk csatlakozik a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.