Energetikai korszerűsítés kezdődik a zalaegerszegi Liszt Ferenc iskolában

Építészeti és energetikai felújítás, valamint akadálymentesítés kezdődik a zalaegerszegi Liszt Ferenc tagiskolában a város önkormányzata által elnyert több mint 330 millió forintos támogatási összegből – tájékoztatta a városháza az MTI-t.

    A teljes építészeti és energetikai felújítás során hőszigeteléssel látják el a homlokzatot, valamint az iskola és a tornaterem tetejét, amelyekre vízszigetelés is kerül. Korszerűbbre cserélik az összes homlokzati nyílászárót.
    Akadálymentesítik az épület földszintjét, illetve olyan parkolót is kialakítanak, ahonnan az épület főbejárata új rámpán keresztül közelíthető meg. Az épületen belül új akadálymentes öltöző és fürdő is épül.
    Korszerűsítik az épület fűtési rendszerét, a meglévő kazánok mellett két hőszivattyú beépítésével, a radiátorokra szerelt termosztátokkal pedig lehetővé válik a helyiségenkénti fűtésszabályozás. Az áramfogyasztás csökkentése érdekében kicserélik a lámpatesteket, továbbá több mint kétszáz táblából álló napelemes rendszert telepítenek a tetőre.
    A Széchenyi 2020 program keretében elnyert 332,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból 2020 augusztusára fejeződik be az iskola korszerűsítése.