Felújították a zalaegerszegi TV-tornyot és környezetét

Közel 65 millió forint önkormányzati beruházással újították fel Zalaegerszegen a turisztikai és városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő TV-tornyot.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) a helyszínen kedden tartott sajtótájékoztatón felidézte, hogy a zalaegerszegi Alsóerdő területén a korábbi években már jelentős beruházások zajlottak, szabadidőpark, bringapark, túraútvonal épült, és megújultak a vendégházak. A TV-toronynál és környezetében az elmúlt hónapokban végezték el a felújításokat.
Az 1971-ben, látogatható objektumként megépített 95 méteres torony fogadótere, liftje és részben büféje is megújult. A turisztikai szempontból és városképileg is jelentős építmény rendbetétele után a közeli Aranyoslapi-forrás környezetének rendezését tervezik – jelezte a polgármester.
Pais Kornél, a létesítményt fenntartó önkormányzati LÉSZ Kft. ügyvezetője elmondta: látványos díszkivilágítást kapott a TV-torony, hűtő-fűtő klímát szereltek a büfébe, de a konyhai berendezéseket, pultokat is felújították. Az építmény új tetőszigetelést kapott, részben a homlokzati elemeket is cserélték, illetve felújították a liftet.
A torony környezetében új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, továbbá felújították az oda vezető út és járda burkolatát – tette még hozzá az ügyvezető.