Felfüggesztett börtönre ítéltek egy vezetéstől sokszorosan eltiltott zalai férfit

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság pénteken egy férfit, akit az eltiltás ellenére egy hónap alatt négyszer fogtak el gépjárművezetés során – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Vándor Virág közölte: a 36 éves férfi ellen – akinek soha nem volt jogosítványa – már korábban is folyt büntető- és szabálysértési eljárás, az első esetben eltiltás hatálya alatti, míg másodszor engedély nélküli járművezetés miatt. Ezek után a férfit a bíróság újra eltiltotta a járművezetéstől, a vádlott azonban ezzel nem törődve több alkalommal is volán mögé ült.
Tavaly december 19-én délelőtt Zalaegerszegen, majd december 30-án Pacsa és Zalaapáti között közlekedett személygépkocsival, amikor rendőri intézkedés alá vonták, illetve ezután gyanúsítottként is kihallgatták. A férfi újév napján Zalaapátiban, a napokban pedig Szentpéterúr és Nemesrádó között autózott, amikor újból elkapták, ezúttal pedig őrizetbe is vették a rendőrök.
Miután a vádlottat szerdán elfogták, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség pénteken bíróság elé is állította, a Zalaegerszegi Járásbíróság pedig egy órán belül jogerős ítéletet hozott.
A férfit bűnösnek találta négyrendbeli, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettében, ezért tíz hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Mindezen felül a bíróság két évre ismételten eltiltotta a közúti járművezetéstől.