Karácsony Gergely főpolgármester és Szabó Szabolcs csepeli országgyűlési képviselő (Momentum) átverte Csepelt, csak balhét akar – erről írt Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke, a kormánypárt országgyűlési képviselője a csepeli HÉV kapcsán kedden közzétett Facebook-bejegyzésében.

„Karácsony és Szabó Csepelen is politikai balhét akar. Erre van a gazdáiktól megbízásuk, ezért fizetik őket. Ennek érdekében még a kedvezményes HÉV-bérletet is elvennék, s szokásos módon rákennék a kormányra” – írta a kormánypárti politikus.
Úgy folytatta, a csepeliek többsége – bízva a kampányígéreteikben – Karácsony Gergelyt főpolgármesternek, Szabó Szabolcsot országgyűlési képviselőnek választotta. „De ők nagyon átverték Csepelt.” Nekik a mandátum nem a választóik képviseletéről, hanem csak a hatalomról és a pénzről szól – értékelt Németh Szilárd.
Karácsony és Szabó ígéreteivel „teljes ellentétben” az utak borzasztó állapotban vannak, gumifaló, tengelytörő kátyú kátyú hátán, a Gubacsi híd katasztrofális, a Gerincút folytatása sehol sincs, kerékpárutat egy centimétert sem építettek. „Sőt, egyetlen fillér fővárosi támogatást sem adtak a kerületnek” – áll Németh Szilárd Facebook-bejegyzésében.