Fidesz-elnökként Orbán Viktor közölte: a nagyobbik kormánypárt legutóbbi elnökségi ülésén az a döntés született, hogy legkésőbb márciusig megnevezik főpolgármester-jelöltjüket. Amikor konkrét nevekről kérdezték, úgy fogalmazott, „ami ezen túl van, az mind budapesti kávéházi legenda”.

A legnagyobb politikai erő Budapesten a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közössége – fogalmazott.
Kitért arra is: nincs olyan jogszabály, amely tiltaná, hogy az önkormányzati választási törvényt fél évvel a választás előtt módosítsák. Amikor ezt a törvényt módosították, semmilyen jogszabályt nem sértettek meg – tette hozzá.
A rákosrendezői ingatlanfejlesztéssel és annak maxi-Dubaj elnevezésével kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte, általában szeretné, hogy ha a magyarok csinálnak valamit, akkor az ne kezdődjön úgy, hogy mini. Ha már csinálunk valamit, az észszerűség határán belül méretre és minőségre is legyen maximális.
„Nemzeti maximumra kell törekedni, nem minimumra” – jelentette ki.
A beruházásról ismertette: megkereste a kormányt egy külföldi állam, hogy az általuk megjelölt cég egy nagy ingatlanfejlesztést hozna létre Magyarországon. Egy olyan helyen, amely „ma inkább a szégyen kategóriába tartozik” – mondta Rákosrendezőre utalva.
Orbán Viktor hozzátette: arra jelölte ki Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy tisztázza ezt a kérdést. Ez egy több lépésből álló folyamat, ha egyáltalán lesz belőle valami. A kormány nincs messze attól, hogy nemzetközi szerződést tudjon kötni a jelentkező országgal, ami azonban még csak arról fog szólni, hogy egyáltalán lehet tárgyalni arról, hogy történjen valami.
A Pintér Sándor belügyminiszter munkájára vonatkozó kérdésre azt mondta: soha nem lehet elégedettnek lenni az egészségügy vagy az oktatás helyzetével, de a tárcavezető jól végzi a munkáját.
Kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy tavasszal Egyiptomból Olaszországba repült a honvédségi géppel.
„Felesleges fotózgatni, vagy bonyolult hadműveleteket végrehajtani, mindig közzétesszük, hol vagyunk, mit csinálunk” – fogalmazott.
Arra a kérdésre, hogy magánlátogatásról volt-e szó, azt mondta, a törvények szerint a magyar miniszterelnök éjjel-nappal folyamatos védelem alatt áll. Az ügy minden mozzanata szabályozott, és a szabályok szerint jár el – hangsúlyozta.
Kérdezték arról, mit szól ahhoz, hogy Mészáros Lőrincet a nyáron egy új, 27 milliárd forintos jachton látták. Orbán Viktor azt mondta, forduljanak a tulajdonoshoz, a magyar kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Gazdaságpolitikával foglalkozik, és ez a téma kívül esik azon a körön.
Arra a felvetésre, hogy a hajóban az MBH Banknak is van tulajdonrésze, amely részben állami cég, a kormányfő azt mondta, már régen el kellett volna adni az állami tulajdonrészt, csak Nagy Márton miniszter nem látta elérkezettnek az időt, ezt a harmincvalahány százalékot az államnak nincs értelme fenntartani.
„Minden magyar tőketulajdonosnak sok sikert kívánok” – kommentálta azt a felvetést, hogy most már „barátok, családtagok” – így Mészáros Lőrinc és a miniszterelnök veje, Tiborcz István is – egyre feljebb kerülnek a száz leggazdagabb listáján. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a kormány nem tesz különbséget a tőketulajdonosok személye alapján, Magyarországon egységes jogszabályok vannak, azokat mindenkinek be kell tartania.
L. Simon Lászlónak, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának menesztését úgy kommentálta: a miniszter saját hatáskörében döntött.
A kormányfőt arról is a kérdezték, miként lehet, hogy a főigazgató menesztéséhez elég volt néhány, melegeket ábrázoló kiállítási kép, miközben ő maga a TikTokon – ahol kifejezetten sok a tinédzser felhasználó – olyan könyvet nevez a kedvencének, amiben van meleg szerelmi szál. Orbán Viktor úgy válaszolt: Magyarországon nagyon sok olyan könyvet lehet vásárolni, amiben azonos neműek közötti érzelmi viszonyokról írnak hosszan, mind magyar, mind külföldi szerzők tollából.
Arra a kérdésre, hol a határ a között, hogy valami már propagálja a homoszexualitást vagy még elfogadható, úgy válaszolt: ha a kérdező arra kíváncsi, „én mondhatom-e, hogy mi a kedvenc könyvem, akkor szerintem én mondhatom”.
Borkai Zsolt korábbi győri fideszes polgármester esetleges indulását a következő önkormányzati választásokon úgy kommentálta: nem győri szavazópolgár, de ha az lenne, akkor is egy másik lehetőséget keresne magának.