Műszaki üzletekbe betörő román párost fogtak el a zalai rendőrök

Mintegy húszmillió forintos kárt okozott két zalai műszaki üzletbe történt betörésével az a román páros, amelyiket harmadszor már tetten érték, és elfogták – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Az akkor még ismeretlen elkövető október 3-án, az üvegportált bezúzva hatolt be Keszthelyen egy mobiltelefonokat árusító üzletbe. A tettes 62 telefont vitt magával, közel 10 millió forint kárt okozva.
Egy hónappal később Nagykanizsán is betörtek egy műszaki áruházba, ahonnan a telefonok mellett táblagépeket, okosórákat is magával vitt a tolvaj mintegy másfél millió forint értékben.
A betörő mindkét helyszínen betondarabbal ütötte be az üzlet üveg ajtaját, és a rongálással is több millió forint kárt okozott.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai országos koordináció keretében azonosítottak egy román állampolgárságú párt, a bűncselekmények feltételezett elkövetőit.
A tettesekre akkor csaptak le, amikor Keszthelyen ismét ugyanabba a boltba törtek be, ahová korábban. Az egyenruhások a páros férfi tagját az összesen több mint hárommillió forintot érő telefonokkal felpakolva érték tetten, miközben távozni akart a helyszínről, bűntársa pedig ezalatt egy autóban várakozott a közelben.
A nyomozók a 42 éves férfit és a 21 éves nőt őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat. A zalai rendőrök tovább nyomoznak amiatt, hogy máshol is követtek-e el bűncselekményeket.