Marozsán Fábián élete egyik legjobb eredményének tartja, hogy három szettben legyőzte a világranglista kilencedik helyén álló norvég Casper Ruudöt a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztorna keddi nyolcaddöntőjében.

„Ez egy más szint volt, sokkal magasabb, mint Alex De Minaur vagy Dusan Lajovic ellen, és nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült ehhez felnőnöm” – nyilatkozta a Kossuth Rádióban a magyar sportoló, aki az ausztrál és a szerb ellenfelét játékos előtt a francia Arthur Rinderknech-t búcsúztatta.
„Ruud gyorsabban teniszezett, mint Lajovic és De Minaur. Meglehetősen fizikális és intenzív volt a meccs, sokkal hosszabb labdamenetek voltak, de viszonylag gyorsan fel tudtam venni a ritmust” – magyarázta a világranglista 91. helyezettje.
Hozzátette, fizikálisan egész jól bírta ezt a meccset, persze már érzi, hogy „vannak benne” mérkőzések és egy kicsit több idő kell a regenerációra.
„Mindent a lehető legprofibb módon próbálunk kezelni, de még egy kicsit kell gondolkoznom ezen és felfognom, mi is történt ma. Életem egyik legjobb eredménye, sikerült felülmúlnom a római teljesítményemet” – mondta Marozsán, aki májusban a nyolcaddöntőig jutott az olasz fővárosban, többek között a volt és egyben leendő világelső spanyol Carlos Alcarazt is legyőzte.
„Kemény pályán sikerült nyernem négy óriási meccset, skalpokat gyűjtöttem. A mai győzelemnek is nagyon örülök” – nyilatkozta Marozsán.
Negyeddöntőbeli ellenfele a 16. helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz lesz, aki kedden három szoros szettben nyert a kínai Csang Csi-csen ellen.