Elítélték a zalaegerszegi étterembe hajtó autóst

Pénzbüntetésre és a vezetéstől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki tavaly tavasszal Zalaegerszegen ittasan, bedrogozva autójával egy üres étterembe csapódott, majd gyalog távozott onnan – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit emlékeztetett: a 38 éves férfi tavaly áprilisban Amszterdamban vásárolt marihuánát, amelyet több alkalommal cigarettába sodorva szívott el. Május 16-án is megtette, de erősen le is ittasodott, amikor az esti órákban nőismerősével mulatozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen.
Éjjel egy óra körül a férfi a volán mögé ült, utasa nőismerőse volt. Az ittasságából és a bódultságából eredő figyelmetlensége miatt a járművel egy kanyarban letért az úttestről, kidöntött egy tűzcsapot, de az ütközés után továbbhajtott személygépkocsijával.
Alig egy kilométerrel távolabb egy kereszteződésben felhajtott a járdára, majd egy ingatlan – a rendőrség akkori közlése szerint egy üres étterem – nyílászáróin keresztül az épület földszinti részébe hajtott.
A férfi és utasa a balesetet követően a gépjárműből kiszállt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog távozott. Egy buszmegállóban találtak a férfira a rendőrök.
A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket és a bűnösségét elismerő, valamint a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat az előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklása és ittas állapotban történt vezetés miatt. A férfira jogerősen 450 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és két évre eltiltotta a járművezetéstől.