Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden folytatta a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok megerősítését a Mikayil Jabbarovval. Azerbajdzsán gazdasági miniszterével történt online megbeszélésen – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden az MTI-vel.

A két miniszter között ezzel idén már a negyedik közvetlen egyeztetés zajlott, ami jól jelzi a két ország közötti gazdasági együttműködés aktívabb szintre emelkedését. Idén márciusban történt az első találkozó Bakuban, ezt követően a felek májusban közös Munkaügyi Akciótervet írtak alá, majd szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztettek a Karmelita kolostorban.
A közlemény szerint „a felek a keddi megbeszélésen áttekintették a magyar-azeri befektetési projekteket, különös tekintettel a magyar kifektetési- és az azeri működőtőke befektetési lehetőségeire, valamint ezek finanszírozására. A miniszterek emellett feltérképezték azokat a további együttműködési lehetőségeket is, amelyek új gazdasági kapcsolatokat alapozhatnak meg a jövőben”.
A közleményben Nagy Márton kiemelte, Azerbajdzsán Magyarország egyre fontosabb gazdasági partnere, a kormány célja, hogy gazdasági együttműködés szintjét a jövőben is tovább mélyítse különös tekintettel az ipari-, energiaügyi és mezőgazdasági együttműködésre.