Több mint kétszáz illegális bevándorlót fogott el a szerbiai rendőrség keddi akciójában, amelyet a szerb-magyar határ közelében, Szabadkán hajtottak végre. Az akció során számos fegyvert is lefoglaltak – közölte a belügyminisztérium.

Puskákat, pisztolyokat és jelentős mennyiségű lőszert talált a rendőrség Szabadkán és környékén keddi nagyszabású akciója keretében. Az elfogott migránsokat a szerb-északmacedón határnál található Presevóba szállították.
A belügyminisztérium azt követően indította meg a mintegy 800 rendőr részvételével zajló akciót, hogy az utóbbi napokban és hetekben szinte mindennapossá váltak a lövöldözések a szerb-magyar határ közelében.
Hivatalos adatok szerint Szabadkáról az utóbbi fél évben mintegy hétezer migránst szállítottak el más települések befogadóközpontjaiba.
A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.
Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérelnek bejutni az Európai Unióba.