Federico Coriával játszik az első fordulóban Fucsovics Márton, az egyetlen magyar férfi játékos, aki alanyi jogon szerepel az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.

A világranglista 73. helyezettje eddig egyszer, 2017-ben mérkőzött meg az ATP-rangsorban 76. argentinnal, és három szettben legyőzte őt. Coria az idén csupán egy meccset tudott nyerni. Győzelem esetén Fucsovics a második fordulóban a 17. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettivel találkozhat.
A hazai szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint Balázs Attila végül mégsem indul védett rangsorával az idei első Grand Slam-tornán.
A nőknél mindhárom magyar főtáblás a felső ágra került. Bondár Anna (79.) a nyitó fordulóban Ana Bogdannal (61.) mérkőzik meg. Eddig egyszer találkozott vele, 2019-ben salakon a román játékos bizonyult jobbnak.
Bondár az M1 aktuális csatornának elmondta, bízik benne, hogy megszakad a sorozata és pályafutása során először mérkőzést is nyer majd Grand Slam-torna főtábláján.
“A főtáblán már nincs könnyű ellenfél, kaphattam volna nehezebb ellenfelet is, de nem szabad lebecsülni őt, hiszen a tavalyi év második félében nagyon jó szériája volt. Nehéz meccsre számítok, de mindent meg fogok tenni és remélem, én hagyhatom el győztesen a pályát” – nyilatkozta Bondár.
Gálfi Dalma (86.) Cseng Csin-vennel (30.) játszik, ez lesz az első találkozójuk. A 24 esztendős magyar teniszező hangsúlyozta, az Australian Open az utolsó Grand Slam-torna, ahol még nem játszott főtáblás mérkőzést. Hozzátette, nemrég egy bakteriális fertőzés miatt egy hetet kellett kihagynia, még mindig gyógyszereket szed, de már nagyjából teljes értékű munkát végez, ugyanakkor az elvárások így változtak magával szemben. Riválisával kapcsolatban megjegyezte: kiváló évet tudhat maga mögött a kínai játékos, de ha ő százszázalékos teljesítményt tud nyújtani, akkor képes lehet a meglepetésre.
Udvardy Panna (90.) a kolumbiai Camila Osorióval (82.) csap össze az első fordulóban, akivel szemben 0-2-es a mérlege. Amennyiben összejönne a bravúr, a második körben a világelső lengyel Iga Swiatek jöhet szembe.
Az M1 aktuális csatornának a 24 esztendős Udvardy kifejtette: háromhetes felkészülésen van túl, Floridában ráadásul olyan játékosokkal készült együtt, mint a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka. Hozzátette, az, hogy az ausztráliai Hobartban zajló viadalon párosban az elődöntőnél jár, jót tett az önbizalmának, így már nagyon várja a GS-torna rajtját.
“Tavaly játszottam először főtáblán Gran Slam-tornán, akkor az Azarenka elleni mérkőzésből sokat tanultam, hozzászoktam a környezethez. Osorio játékát jól ismerem, jó kis első kör lesz” – nyilatkozta Udvardy Panna, aki tavaly döntő szettben maradt alul riválisával szemben Wimbledonban.