Az idei év egyik legtöbbet hallgatott előadója, a New Orleans-i Suicideboys rapduó 2023. március 23-án a budapesti MVM Dome-ban is fellép Grey Day című koncertsorozatán.

A turné európai részén kilenc országban összesen tizenöt koncertet ad a Suicideboys, amely előtt a G59 Records további előadói, Germ, Shakewell, Chetta, valamint Ski Mask The Slump God melegíti be a közönséget – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.
A 2014 óta működő hiphop-duót, a Sucideboyst Aristos Petrou (művésznevén Ruby da Cherry) és unokatestvére, Scott Arcenaux Jr. (Scrim) alkotja. A formáció a Hits Magazine minden műfajt összesítő listáján a 2022-es év 27. legtöbbet hallgatott előadója lett 1,9 milliárd streaminggel, megelőzve olyan rappereket, mint Jack Harlow, Tyler the Creator és Travis Scott. Icdei, Matte Black című kislemezük a Spotify amerikai lejátszási listájának első helyén található.
Az európai turné mostani bejelentése után néhány nappal, december 16-án jelenik meg a Suicideboys Dirtiestnastiestsuicide című, hét dalból álló anyaga, amely a Germmel közös, háromrészes EP-sorozat utolsó darabja, amit teljes egészében Scrim készített. Az EP első kislemeze, a My Swisher Sweet, But My Sig Sauer december 2-i debütálása óta ötmillió letöltésnél tart világszinten.
Számaikban a Suicideboys a sötétség, a függőség, a reménytelenség és a fájdalom látható és láthatatlan démonjai elleni küzdelmet okos, szarkasztikus és fülbemászó apokaliptikus alternatív hiphop vízióvá alakítja.
A csapat tucatnyi projekt és több száz teltházas koncert után már több milliárd streamingnél tart, és többszörös platinalemezes előadó olyan anyagokkal, mint az …And to That I Love, Thanks for Sticking Around, a Carrollton, a 2nd Hand, a Runnin’ Thru the 7th With My Woadies, a Paris vagy a Kill Yourself III. A Suicideboys együttműködött már Travis Barkerrel és Juicy J-vel, de a Korn tagjaival is.