Sike Renáta a hatodik helyen végzett a női sportpisztolyosok alapversenyében, így bejutott a legjobb nyolc közé a wroclawi olimpiai kvalifikációs 25 és 50 méteres sportlövő Európa-bajnokságon, melyen Major Veronika a 12., Csonka Zsófia pedig a 25. lett.

A lengyelországi kontinensviadalon négy ötkarikás egyéni számban összesen nyolc kvótát osztanak ki a párizsi játékokra, minden számban az első két-két helyezettnek.
Elsőként sportpisztolyban talál gazdára két ötkarikás hely, s ezek egyikére a magyarok közül Sike Renátának maradt esélye, aki kedden a hetedik helyen zárta az úgynevezett pontlövészetet 292 körrel, majd szerda reggel 291 kört ért el a 30 rapid lövés során, így összességében 583 körrel fejezte be a 60 sorozatot.
A BHSE sportolója – aki 2014-ben világbajnoki bronzérmet nyert ebben a számban – az első turnusban lőtte le a rapid részt, így meg kellett várnia a mezőny második felét is, ám továbbjutó helye nem volt veszélyben, összesítésben végül a hatodik lett.
A világranglista-vezető Major Veronika, illetve a 2015-ben Európa-bajnok Csonka Zsófia kedden visszafogottabban teljesített, így hiába lőtt mindkét versenyző egyaránt nagyszerűen (295 kör) szerdán, nem jutottak tovább. Major 580 körrel a 12. lett, míg Csonka Zsófia 575-tel a 25.
A legjobb nyolc versenyző küzdelme az érmekért és a kvótákért 11 órakor kezdődik. Először két négyes csoportban elődöntőt rendeznek, onnan pedig két-két lövő jut be a fináléba.
Szerdán kerül sor a férfi kisöbű szabadpuska összetett versenyére is. A keddi selejtezőből mindhárom magyar, Hammerl Soma, a világranglista-első Pekler Zalán és Péni István is magabiztosan jutott be a 3×20 lövéses alapversenybe, mely 15.45-kor kezdődik.