Gyurcsányék sohasem támogatták a rezsicsökkentést! – írta az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében csütörtökön.

A 2010-es kormányváltáskor Magyarországon volt a legmagasabb az áram és a földgáz ára az EU-ban. Ennek oka az volt, hogy a balliberális kormányok “szerelmesek voltak a világpiaci árakba”. Ráadásul Gyurcsány “nem lesz gázáremelés” Ferencék ígéreteikkel ellentétben csak 2008-ban négy, összesen pedig több mint egy tucat alkalommal emelték a rezsiköltségeket – írták.
Amikor 2013-ban a Fidesz-KNDP a rezsicsökkentés bevezetéséről döntött, a balliberálisok bírálták és elutasították a magyar lakosság terheit jelentősen csökkentő lépéseket. Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Vadai Ágnes, Varju László, Dorosz Dávid, Hiller István, Szabó Tímea, és még sok más ellenzéki politikus nem szavazta meg azokat a törvénymódosításokat, amelyeknek köszönhetően 2018-tól “utolsókból elsők lettünk: a döntéseknek köszönhetően Magyarországon lett a legalacsonyabb a rezsiköltségek mértéke” – áll a bejegyzésben.
A rendkívül népszerű intézkedést a “kétharmados pofonok sorát elszenvedő” baloldali politikusok rendre kritizálták a későbbiekben is: Márki-Zay Péter ostobaságnak, Karácsony Gergely átverésnek, Donáth Anna igazságtalannak, Gyurcsány Ferenc pedig – “megcsillogtatva intellektuális képességeit” – hülyeségnek nevezte a több millió magyar ember életét megkönnyítő intézkedéseket. Talán ezért sem meglepő, hogy a balliberális ellenzék Tordai Bencével az élen most is úgy gondolja: “Rá lehet engedni a tényleges piaci árakat a lakosságra” – írták.