A baloldal most sem áll az emberek és a rezsicsökkentés mellé – áll a Fidesz keddi, a jövő évi költségvetési törvényjavaslat benyújtására reagáló közleményében.

A 2023-as költségvetéssel megvédjük az eddig elért eredményeket, gondoskodunk a rezsicsökkentés védelméről, az ország és a magyar családok biztonságáról és növekedési pályán tartjuk a magyar gazdaságot – írják.
A közlemény hangsúlyozza: a rezsivédelmi és honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát, hanem a háborún extraprofitot szedők.
A baloldal mindig csak megsarcolta a magyar embereket, mindig csak elvettek tőlük, most sem áll az emberek és a rezsicsökkentés mellé, hanem a bankokat és a multikat védi. A baloldal szerint el kell zárni az orosz olajat és gázt, és inkább a magyar embereknek kevesebb gázt, áramot és benzint kell használni – olvasható a Fidesz közleményében.
Aláhúzzák: a Fidesz-KDNP az elhibázott brüsszeli szankciós politika, a magas energiaárak és az infláció ellenére sem hagyja, hogy a háború költségeit a magyar emberekre terheljék.
Ha a baloldal lenne hatalmon, az eddigi megnyilvánulásaikból tudjuk, hogy gátlástalanul a magyar emberekre terhelnék a háború árát – írják.