Novák Katalin köztársasági elnök vállalta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét.

Novák Katalin csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, “a fiatal tehetségek támogatása az egyik szívügyem volt eddig is, és ezután is az marad. Ezért örömmel vállaltam a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét”.
Az államfő emlékeztetett: a három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein.
Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített a felvételije és a tanulmányai finanszírozásában – tette hozzá.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a “Stipi-ösztöndíjra” már idén is jelentkezhetnek a https://ntk.hu/ oldalon azok a diákok, akik “mernek nagyot álmodni és belevágni egy hatalmas kalandba”.
A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának B komponensére azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt.
Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.
Az ösztöndíjra június 13-ig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését a www.ntk.hu oldalon.
Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint, fejenként akár 27 millió forint is elnyerhető.