Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója kapta az április újonca elismerést a német Bundesligában.

A német bajnokság honlapja szerint a magyar futballista a VfL Wolfsburgot erősítő Jonas Windet, illetve a Hertha BSC játékosát, Marcel Lotkát előzte meg a voksoláson, amelyen szurkolók és szakértők adták le szavazatukat.
Szoboszlai ebben az idényben már harmadszor érdemelte ki a díjat. Áprilisban négy mérkőzésen két gólt szerzett, egy harmadikat pedig előkészített – emlékeztet a bundesliga.com.
A 29. és 30. fordulóban a 21 éves középpályás kezdőként lépett pályára, mindkétszer betalált, így először fordult vele elő, hogy egymás utáni fordulókban eredményes volt.
A Borussia Dortmund és az Union Berlin ellen Szoboszlai csereként lépett pályára, és a honlap megjegyzi, hogy ez is jól mutatja, mekkora a konkurenciaharc a lipcsei csapatnál.
A magyar futballista tavaly januárban igazolt a Salzburgtól a Leipzighez, de az első fél szezont sérülése miatt teljesen kihagyta. Ebben az idényben a minél több játékpercért harcol, és Domenico Tedesco vezetőedző az áprilisi teljesítményét látva úgy fogalmazott: ha továbbra is így játszik, egyre több lehetőséget fog kapni.