Beismerésnek tekinthető, ha a baloldal továbbra is hallgat a kampányába érkező gyanús külföldi pénzekről – jelentette ki a KDNP frakciószóvivője kedden.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, továbbra sem tudni, milyen külföldi pénzek vándoroltak a baloldal kampányába.
A Bajnai Gordon volt miniszterelnök és “külföldi haverjai” által vezetett, adathalász cégháló tulajdonosainak sajtóhírek szerint offshore kapcsolataik is vannak – közölte.
Hozzátette: Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt bár elismerte korábban, hogy a vacsoráit is fizető Datadat segíti az ellenzéket a kampányban, a feltett kérdésekre nem válaszolt, pedig komoly, akár törvényességi kérdések is felmerültek.
Nacsa Lőrinc felszólította Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, Bajnai Gordont és Márki-Zay Pétert, hogy “valljanak színt”.
Mennyi gyanús külföldi pénz érkezett a baloldal kampányába? Kerültek-e magyar állampolgárok adatai külföldre? Milyen offshore kapcsolatokat vontak be a magyarországi választási kampánya? – sorolta kérdéseit.
A kormánypárti képviselő szerint a magyar választóknak joguk van tudni, hogy a baloldal megpróbálja-e megkerülni a szigorú kampányfinanszírozási rendszert.
Nacsa Lőrinc úgy összegzett, hogy a baloldal további hallgatása beismerésnek tekinthető.