A magyar labdarúgó-válogatott egy szerencsétlen öngóllal 1-0-ra kikapott a vendég szerb csapattól a Puskás Arénában rendezett csütörtöki barátságos mérkőzésen.

A vb-résztvevő rivális a győztes találatot a 35. percben szerezte, amikor Aleksandar Mitrovic nagyszerű lövése és Gulácsi Péter bravúros védése után Nagy Zsolt szerencsétlenül ért a labdába. Ezzel az öngóllal a magyarok először kaptak ki az önálló Szerbiától, amellyel harmadszor találkoztak.
Marco Rossi szövetségi kapitány csereként két újoncnak adott játéklehetőséget Ádám Martin és a honosított Callum Styles személyében.
A magyar válogatott kedden az északír csapat vendége lesz Belfastban.

Eredmény:
Magyarország-Szerbia 0-1 (0-1)
——————————
Puskás Aréna, 30 ezer néző, v.: Filip Glova (szlovák)
gólszerző: Nagy Zs. (35., öngól)
sárga lap: Schäfer (66.), Gazdag (87.)

Magyarország:
————-
Gulácsi – Botka (Kecskés, 80.), Lang, Fiola – Nego (Bolla, 59.), Nagy Á. (Gazdag, 59.), Schäfer, Nagy Zs. (Styles, 70.) – Sallai (Vécsei, 80.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 70.)

Szerbia:
——–
V. Milinkovic-Savic – Veljkovic (Racic, 77.), Nastasic (Terzic, 65.), Pavlovic (S. Mitrovic, 55.) – Lukic (Radonjic, a szünetben), Gudelj – Zivkovic (Jovic, a szünetben), Tadic, S. Milinkovic-Savic, Kostic (Ristic, a szünetben) – A. Mitrovic

I. félidő:
———-
35. perc: bal oldali szerb szöglet után a túloldalon felfutó Mitrovic átvette a labdát, majd nagy erővel a rövid felső sarok irányába lőtt, de Gulácsi bravúrosan – a keresztléc segítségével – hárított, azonban a kipattanóhoz olyan szerencsétlenül ért hozzá Nagy Zsolt, hogy saját kapujába sodorta a labdát, amelyet már csak a gólvonalon túlról vágott ki Fiola (0-1).

A szurkolók élőképpel és egy Gábor Áron tüzér őrnagytól származó 1849-es idézettel fogadták a csapatokat: “a hazáért mindent a legjutányosabban”.
Barátságos mérkőzéshez illően óvatosan kezdett mindkét csapat, de az “ismerkedős” perceket követően egyre bátrabban lendült támadásba is. Mindkét fél előtt egy-egy helyzet adódott, Szalai fejesét a szerb kapus bravúrral védte, míg Kostic ugyan betalált a magyar kapuba, de előbbi esetnél les, utóbbinál szabálytalanság miatt kifelé járt szabadrúgás. A két válogatott szervezettségét az is mutatta, hogy a védők rendre lesre állították a támadókat, így legfeljebb a szurkolóknak okoztak izgalmat a lehetőségek, amíg a játékvezető le nem fújta a szituációt. A magyarok mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a vb-résztvevő riválisnak, de hátul Nagy Zsolt hibája miatt mégis a vendégek vonulhattak előnnyel az öltözőbe.
A második félidőben sem változott a játék képe: Marco Rossi csapata méltó ellenfele volt a jobb erőkből álló szerb együttesnek, kifejezetten veszélyes akciókat is tudott vezetni, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, például Sallai 16 méterről tiszta lövőhelyzetben kétszer sem találta el a kaput. Az idő múlásával és a sokasodó cserékkel visszaesett a lendület és a színvonal is, a szerbek biztosan őrizték minimális előnyüket, sőt, egy ízben a magyar védelem majdnem megint összehozott egy gólt a vendégeknek, egyszer pedig, Aleksandar Mitrovic ziccerénél Gulácsi védett bravúrral. A hajrában a magyarok próbáltak nyomást gyakorolni a szerbekre, de inkább a labdavesztések utáni ellentámadások voltak veszélyesek, mígnem a hosszabbításban Schäfer András a kapufát találta el, a kipattanót pedig Szoboszlai Dominik nem tudta az üresen álló kapuba lőni, így maradt az egygólos vereség.