Az ellenzéki összefogástól való elhatárolódásra szólítja fel a baloldali roma képviselőjelölteket az Országgyűlés roma nemzetiségi szószólója, Farkas Félix, aki szerint ha ezt nem teszik meg, akkor az azt is jelenti, hogy egyetértenek Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökének zsidókról és cigányokról vallott nézeteivel.

Farkas Félix az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: “Kutyából nem lesz szalonna! Valószínűleg nem ismerik ezt a magyar közmondást azok a roma baloldali képviselőjelöltek, akik a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd pártlistáján előkelő helyet kaptak.”
Lőcsei Lajos, Berki Sándor és Varga Ferenc ugyanazon pártlistán szerepelnek, amelynek tizedik helyét Z. Kárpát Dániel foglalja el. Az a Z. Kárpát Dániel, aki “mosolyogva használja a náci karlendítést” – tette hozzá.
Farkas Félix azt írta, amíg a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd pártlistáján antiszemita nézeteket valló politikusok is helyet kapnak, addig a szélsőjobboldali gondolkodás jelen lesz az ellenzék politikájában.
“Azt feltételezem, hogy Önök sem szeretnék, ha Szibériába vinnék a romákat. Mert a Jobbik néhány tagja így gondolkodik ám rólunk” – fogalmazott Farkas Félix, aki emlékeztett még a Magyar Gárdára is, és arra szólította fel a képviselőjelölteket, hogy ne árulják el a hazai cigányságot.