Franciaországból hoztak haza egy férfit a napokban, aki a gyanú szerint tavaly prostitúcióra kényszerített egy nőt Budapesten – közölte a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Közleményükben azt írták: a nyomozás adatai szerint H. Róbert még 2021 májusában ismerkedett meg a 28 éves nővel, akivel egy kőbányai lakásba költöztek. Nem sokkal később erőszakkal kábítószer-fogyasztásra és prostitúcióra kényszerítette a nőt, pénzét elvette – írták. Hozzátették: a nő végül 2021 júliusában a rendőrségtől kért segítséget, ami után a férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.
A rendőrség közlése szerint H. Róbert Franciaországba menekült, ahol a helyi rendőrök a körözés alapján elfogták. A napokban hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek – írták.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 28 éves H. Róbertet szexuális erőszak, illetve emberkereskedelem és kényszermunka bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették, majd javasolták a letartóztatását, amit a bíróság február 9-én elrendelt.