Mészáros Zsolt Máté orgonaművész és Kautzky Armand színművész a Liszt 210 című ünnepi hangversenyen várja a közönséget Liszt Ferenc születésnapján, október 22-én a Budapest-Belvárosi Főplébánia-templomban.

A hangversenyen elhangzanak majd a zeneszerző legvirtuózabb orgonaművei és kedvelt versei is.
„Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója kiemelten fontos számomra. A valaha élt egyik legnagyobb zeneszerző művészete mindig is nagy hatással volt rám és amióta Liszt-kutató lettem, a mindennapjaim részévé is vált. Előadóművészként és kutatóként is fontosnak tartom, hogy ne csak a kompozícióit, hanem magát az embert is közelebb hozzam a közönséghez. A kerek évforduló alkalmából egy olyan születésnapi koncertet álmodtam meg, amelyen úgy gondolom, ő is jól érezte volna magát. Liszt Ferenc egy minden téren kifinomult ízléssel bíró, sokoldalú, életszerető ember volt. Igazi világpolgár és fontos összekötő kapocs a nagyvilág művészei között. A koncertre látogatók egy este erejéig megtapasztalhatják az igazi Liszt életérzést” – idézi a szervezők közleménye Mészáros Zsolt Máté szavait.
Az orgonaművész és Liszt-kutató 2018-ban szerezte meg kitüntetéses diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol jelenleg doktori tanulmányokat folytat. Három alkalommal nyerte el a Fischer Annie előadó-művészeti ösztöndíjat, 2020-ban Junior Prima Díjjal ismerték el munkásságát. A Magyar Művészeti Akadémia három éves ösztöndíjával a Liszt Ferenc harmónium- és orgonaműveinek új összkiadását készíti el, majd mutatja be egy hangversenysorozaton.
A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom zenei igazgatója a Budapest-Herminamezői Szentlélek-templom orgonaművésze, a Magyar Harmóniumbarátok Egyesületének zenei igazgatója. Koncertműsorain gyakran szerepelnek saját orgonaátiratai, nevéhez számos magyar mű ősbemutatója fűződik.
A hangversenyre váltott belépővel a templom toronykilátója is látogatható, a korlátozott számú VIP jegyekkel pedig a híres szekszárdi borász, Mészáros Pál legkiválóbb borait is megkóstolhatják az érdeklődők az általa vezetett borkóstolón, köztük azt is, amelyet egykoron Liszt Ferenc is szívesen fogyasztott – közölték a szervezők az MTI-vel.