Az egészségügy és a migráció összefüggése nem elhanyagolható, ezért foglalkozik ezzel is a nemzeti konzultáció – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az MTI-hez eljuttatott videoüzenetében.

Bakondi György azt mondta: a járványhelyzet miatt egyáltalán nem csökkent az Európát érintő migrációs nyomás a három „migrációs főútvonalon”, köztük a balkánin sem.
A migráció az elkövetkező években változatlanul „elkísér bennünket” – közölte a főtanácsadó. Felhívta a figyelmet az afgán helyzetre, amelynek romlásával – mint mondta – újabb tömegek indulhatnak útnak.
Kiemelte, hogy minden esetben, amikor nő az érkező migránsok száma, egyes civil szervezetek és a brüsszeli bürokrácia újra és újra előveszi a kötelező betelepítési kvótát.
A magyar kormány viszont továbbra sem ért egyet a kötelező szétosztás tervével – jelentette ki.
A mostani nemzeti konzultációban azt is megkérdezik, szükséges-e a járvány időszakában és a következő két évben teljes „migránsstop” bevezetése – közölte Bakondi György, aki arra kérte az embereket, vegyenek részt a nemzeti konzultációban, és erről a kérdésről is nyilvánítsák ki a véleményüket.